Mencungkil Kemenjadian Murid Tahun 6 Melalui Webinar Stem Is Fun

Mencungkil Kemenjadian Murid Tahun 6 Melalui Webinar Stem Is Fun

Tahniah kepada Unit Kurikulum SK Pangkalan TLDM  kerana dijemput oleh Pejabat Pendidikan Daerah Kota Kinabalu untuk bersama sama dalam Program STEM 5.0 dan berkongsi melalui adik Fatin Nadzirah Syahirah dan adik Ikhwan Azhad daripada 6 Manukan yang telah berkongsi berkaitan Aplikasi Scratch dan Game yang mereka cipta melaluinya. Mereka juga adalah antara ahli elite dalam Komuniti Scratch SK Pangkalan TLDM yang aktif dalam mencipta dan membuat inovasi melalui Scratch.

Terima kasih kepada PPD Kota Kinabalu terutamanya Unit Sains dan Matematik Puan Elsie SISC+  kerana jemputan buat SK Pangkalan TLDM Kota Kinabalu untuk perkongsian semasa Webinar Stem Is Fun : From Student To Students pada 13 April 2022 Rabu 2.00 petang. Daripada acara seperti ini dapat peluang guru membuat pemerhatian penilaian murid mereka. Tahniah kepada adik Fatin Nadzirah dan adik Ikwan Azhad yang telah mewakili SK Pangkalan TLDM Kota Kinabalu dan sekaligus mengembangkan Komuniti Scratch yang ada di SK Pangkalan TLDM Kota Kinabalu dan juga OK9 Telipok amnya.

Terima kasih kepada semua Guru RBT cikgu Mohd Idremzizan, cikgu Aswati, cikgu Azila, cikgu Ismadi dan penyelaras STEM sekolah cikgu Mansuriani yang turut sama sehingga selesai memberikan sokongan kepada murid yang terlibat.

Juga ucapan terima kasih buat semua Guru RBT SK Pangkalan TLDM yang membantu adik adik ini yang bakal membentang pada 13 April 2022 melalui talian ini : https://youtu.be/j78D1mOs3Qs

Dua orang adik ini juga adalah Elite Group dalam Komuniti Scratch yang telah pun berjalan dibawah Oasis Kecemerlangan Panitia :  – Klik Sini