MAJLIS PELANCARAN GOOGLE CLASSROOM, PROGRAM NILAM DAN PROGRAM PENULIS BERTEMU PEMBACA

Majlis pelancaran Google Classroom, program Nilam dan program Penulis Bertemu Pembaca telah dilancarkan pada 25 Februari 2020 bertempat di Dewan Terbuka SK Lok Yuk Likas. Majlis dirasmikan oleh Encik Idremzizan Bin Idris, Pegawai Sektor Pembelajaran Pejabat Pendidikan Daerah Kota Kinabalu.

Penyampaian ID Guru kepada Guru Besar
Penyampaian ID Murid keypads Wakil Murid Adik Najmina Najihah Bin Kamaruddin

Objektif program ini dijalankan adalah untuk melestarikan budaya pembacaan dalam kalangan murid dan menggalakkan penglibatan semua warga sekolah dalam pelaksanaan program dan aktiviti galakan membaca. Antara lain pelancaran ini adalah untuk menggalakkan guru dan murid menggunakan pelantar Google Classroom sebagai satu platform menjalankan activiti PdPc.

Sesi menandatangani buku cerita hasil nukilan Puan Rashiela Nurain
Pelukis komik, Encik Aman Wan.
Rakam Kenangan borsama para tetamu dan warga sekolah SK Lok Yuk Likas.

Hasil nukilan penulis terkenal Puan Rashiela Nurain dan pelukis komik Encik Aman Wan