Tahun 2020 merupakan satu tahun yang mencabar dan telah mewujudkan norma baharu dalam kehidupan harian kita. Namun, murid-murid SJKC Yick Nam, Inanam tetap mementingkan akademik dan aktiviti ko-kurikulum. Ramai murid telah aktif melibatkan diri dalam pelbagai aktiviti, program dan pertandingan di peringkat sekolah, daerah, negeri, kebangsaan serta di peringkat antarabangsa.

Guru Besar, Encik Wang Teck Yun mengucapkan syabas kepada semua murid yang telah berusaha dalam bidang akademik dan ko-kurikulum. Beliau turut merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada guru-guru dan ibu bapa yang telah memberi bimbingan kepada anak-anak SJKC Yick Nam dengan penuh tanggungjawab dan dedikasi.

Berikut merupakan antara pencapaian ko-kurikulum murid-murid SJKC Yick Nam, Inanam di peringkat daerah, negeri, kebangsaan dan antarabangsa dari bulan Februari hingga Oktober Tahun 2020: