Perkhemahan Perdana Unit Beruniform Smk Likas 2019.

Unit Kokurikulum Smk Likas telah merancang dan melaksanakan Perkhemahan Perdana Unit Beruniform Peringkat Sekolah pada 5 hingga 7 April 2018. Jumlah penyertaan seramai 229 orang ahli terdiri daripada unit beruniform Kadet Polis Lelaki, Pengakap, St. John Ambulance, Puteri Islam, Kadet Remaja Sekolah, Persatuan Bulan Sabit Malaysia, Pergerakan Pandu Puteri, Pasukan Kadet Bomba, Pasukan Kadet Polis Wanita, Pasukan Kadet Bersatu Malaysia dan Pasukan Kadet Pertahanan Awam. Perkhemahan ini turut dihadiri dan dibantu oleh 29 urus setia dari Pra U. Seramai 80 orang guru terlibat dalam perkhemahan perdana kali ini. Pelbagai aktiviti yang menarik telah disusun dan dirancang antaranya Kembara Malam, Malam Kebudayaan, Pertandingan Kawad Kaki, Explorace, dan Rentas Halangan.

Keputusan pertandingan:

Malam Kebudayaan:

1. Bomba.

2. Pengakap.

3. KPW.

Kawad Kaki:

1. Pengakap.

2. Bomba.

3. PBSM.

Penghulu: Haikal.

Penghuluwati: Norsadah.

Peserta Terbaik: Aiman dan Anilin.

Ketua Platun Terbaik: Eddy (Pengakap)

Platun Terbaik Keseluruhan:

1. KPW.

2. Pandu Puteri.

3. Pengakap.

Tahniah kepada semua pemenang.