Lawatan NGO dari Arab Saudi ke Mindahu Garden SMK Bandaraya Kota Kinabalu untuk Perkongsian Penggunaan EM (Effective Microorganism)

Tarikh : 26 April 2019
Tempat : Kebun Mindahu Garden SeMerBak

Wakil NGO dari negara Arab Saudi telah datang melawat Mindahu Garden di SMK Bandaraya Kota Kinabalu bertujuan untuk berkongsi tentang perluasan penggunaan EM dalam projek kebun sekolah yang dianjurkan oleh pihak DBKK dan To Earth With Love dan penghasilan EMAS serta Bokashi.

EM digunakan dalam rawatan air dapat memperbaiki kualiti dan persekitaran air  dan Bioteknologi EM Effective Microorganism atau Bakteria Baik banyak digunakan dalam Sektor Pertanian, Perikanan,Penternakan dan Pengurusan alam sekitar serta melibatkan Baja kompos organik dan bokashi.

Guru Penasihat yang terlibat:
1. Joshua Athur James
2. Hyairida Joumi

Pelajar yang terlibat:
1. Rifflonie Edda Fanpiran
2. Nelsonnatanail Sangkilon
3. Hans Lucas Lumingking
4. Shakir Zufairy Maideh
5. Steveen Danie
6. Redona Patra Pasteur
7. Carla Edna Dannis
8. Ernie Clara Anrikus
9. Roslinda Charlyne Rosman

Tahniah, kepada semua yang terlibat.