MAJLIS PELANCARAN SAMBUTAN BULAN KEBANGSAAN 2020 PERINGKAT SEKOLAH SKTA II

Pada 14 Ogos 2020 (Jumaat), Sekolah Kebangsaan Tanjung Aru II telah mengadakan Majlis Pelancaran Sambutan Bulan Kebangsaan tahun 2020 Peringkat Sekolah .Majlis sambutan ini telah dianjurkan oleh Pusat Sumber Sekolah gabungan bersama Panitia-panitia Mata Pelajaran. Ianya disambut dalam keadaan sederhana berbanding tahun sebelum ini kerana negara mengalami wabak pandemik covid 19 dimana terdapat SOP yang perlu dipatuhi. Gimik pelancaran majlis telah disempurnakan oleh Guru Besar SK Tanjung Aru II, Puan Sukrani @ Mimi Hj Osman.

Malaysia Prihatin telah dipilih menjadi tema Sambutan Hari Kebangsaan tahun ini dengan membawa maksud yang cukup mendalam kepada rakyat Malaysia terutamanya kepada semua warga sekolah untuk sentiasa berjaga-jaga dan mematuhi SOP yang telah ditetapkan oleh kerajaan.