Pada jumaat 26 September 2019 yang lalu, SMK SANZAC telah menganjurkan Majlis Solat Hajat Perdana dan Pohon Restu bagi pelajar yang bakal menduduki PT3, SPM dan STPM. Majlis dimulakan dengan Bacaan Yassin. Kemudiaannya diteruskan dengan Solat Dhuha, Solat Taubat dan Solat Hajat. Setelah selesai Majlis Solat Hajat Perdana, semua pelajar tingkatan 3 dan 5 dibenarkan rehat selama 30 minit dan Majlis diteruskan dengan Majlis Pohon Restu. Wakil tingkatan 3, tingkatan 5 dan Tingkatan 6 diberikan peluang memberikan ucapan. Majlis diteruskan dengan penyerahan sumbangan alat tulis kepada calon-calon PT3, SPM dan STPM dan diakhiri dengan salam restu para guru, ibu bapa dan pelajar.

Seterusnya, pelajar dan ibu bapa bergerak ke kelas untuk berjumpa dengan guru kelas bagi menerima slip keputusan Percubaan SPM/ Slip Pecutan Akhir PT3. Semoga semua calon-calon PT3, SPM dan STPM mendapat keputusan yang cemerlang.