LAWATAN AMAL KE RUMAH ANAK YATIM & ASNAF AL SAKINAH

Tempat: Rumah Anak Yatim & Asnaf Al Sakinah, Kinarut, Papar

Penganjur: Jabatan MUET Pra-U Tingkatan 6

Peringkat: Sekolah

Nama Guru Pembimbing: Sofizul Anizam Bin Yusof (Penolong Kanan Pra Universiti SMK SANZAC), Elizabeth Lee Foo Eng (Ketua Guru PISPA SMK SANZAC), Yamin Ediris, Mohd Hisyam Abdullah, Mohd Noorsham Abd Halim, Fatmah Sidek dan Norsyaifiza Bte Mohd Said.

Warga Tingkatan Enam bergerak ke Rumah Anak Yatim dan Asnaf As Sakinah di Papar untuk menjalankan tugas-tugas amal seperti membersihkan tingkap, menyapu dan mop lantai, membersihkan longkang, mengutip sampah serta daun-daun kering di sekeliling kawasan Rumah Anak Yatim dan Asnaf As Sakinah.

Warga Rumah Anak Yatim dan Asnaf As Sakinah sangat gembira menerima kehadiran dan bersyukur ke atas segala usaha yang dilakukan oleh  warga Tingkatan Enam SMK SANZAC.

JIKA KITA MAMPU BERSYUKUR DENGAN APA YANG KITA ADA, KITA TAK AKAN RISAU DENGAN APA YANG BUKAN MILIK KITA – WARNA PAGI IKIM FM