MERENTAS PANTAI

TEMPAT: PADANG RAGBI, TANJUNG ARU

ANJURAN: UNIT KO-KURIKULUM

VVIP: ALUMNI SANZAC
(TUAN NOOR SALLEH TAMAMNONG, HJH LILAH HJ. AWANG, PROF MADYA DR. MARINAH AWANG, TN. HJ JANIS BN ABDULLAH)

OBJEKTIF:

Kejohanan Merentas Pantai ini diadakan berlandaskan beberapa objektif utama.

1. Memenuhi takwim sekolah untuk mengadakan acara merentas pantai sebagai acara tahunan bagi rumah- rumah sukan.
  1. Membina kecergasan fizikal dan mental melalui aktiviti sukan bagi  membentuk     individu yang cergas dan sihat.
  1. Memupuk semangat  kerjasama dikalangan warga SMK SANZAC dalam  mengendalikan acara yang memerlukan kerjasama semua pihak untuk  menjayakannya.
  2. Mewujudkan semangat perpaduan dan kekitaan  serta semangat berjuang dalam  kalangan murid-murid dan guru-guru melalui pertandingan antara rumah-rumah sukan .
  3. Memilih wakil sekolah untuk pertandingan pada peringkat daerah dan yang lebih tinggi.

KEPUTUSAN KEJOHANAN MERENTAS PANTAI 2018

JOHAN: Rumah Raja (Kuning)

NAIB JOHAN: Laksamana (Merah)

KETIGA: Temenggung (Hijau)