Pada 27 Ogos 2022 ( Sabtu) yang lalu, Program Hari Ibu Bapa telah diadakan di SJKC St.James.

Program ini memberi saluran kepada ibu bapa dan guru berkongsi pendapat dan masalah yang dihadapi anak-anak dalam Pentaksiran Bilik Darjah . Tambahan pula, program ini juga memberi peluang kepada guru dan ibu bapa melibat diri dalam membentuk proses kemenjadian anak mereka.

Program ini juga dijayakan dengan kerjasama Persatuan ibu bapa SJKC St.James (PIBG) yang menyumbang minuman Yakult kepada murid-murid . Tambahan pula, kaunter seperti Hong Leong Bank, data studio, young engineers, diabolo,asmo dan orchestra juga memeriahkan suasana program ini.

Secara keseluruhannya, program ini berjalan dengan lancar dan kehadiran ibu bapa juga amat menggalakkan.