Program Pembinaan Laman Web Pusat Sumber Sekolah telah dianjurkan oleh OK9 Tanjung Aru

Program Pembinaan Laman Web Pusat Sumber Sekolah telah dianjurkan oleh OK9 Tanjung Aru 

3 November 2020 – Selasa, Program Pembinaan Laman Web Pusat Sumber Sekolah telah dianjurkan oleh OK9 Tanjung Aru. Program tersebut telah dijalankan secara maya melalui pautan
https://meet.google.com/tsp-etmd-cgo.

Sebanyak 9 buah sekolah dalam OK9 Tanjung Aru telah mengambil bahagian. Antaranya, SK Api-Api, SK Stella Maris (M), SK Tanjung Aru 1, SK Tanjung Aru 2, SK Sembulan, SRK Sacred Heart (M), SK Pulau Gaya, SK Kepayan dan SK Sri Gaya.
Seramai 36 peserta telah mengikuti program tersebut. Antaranya termasuklah Guru Besar, Guru Penyelaras Bestari dan Guru Perpustakaan Media.

Program tersebut telah disampaikan oleh Cikgu Franjie Abd Rahman selaku guru ICT SK Sembulan. Objektif penganjuran program tersebut adalah untuk memantapkan ruang kandungan teknologi dalam model PSS Abad 21.

Selain itu, melalui program tersebut, dapat mewujudkan budaya bekerja secara berfokus dan Smart Working bersama guru Penyelaras Bestari/ICT.

Pengisian program yang berlangsung selama dua jam itu, termasuklah sesi soal jawab dan diakhiri dengan ucapan Pn Sabariah Binti Haris selaku guru besar SK Sembulan. Diharapkan, program sebegini dapat diteruskan pada masa akan datang.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply