Sempena bulan kemerdekaan dan Hari Malaysia 16 September, SMK Bandaraya Kota Kinabalu telah mengadakan beberapa aktiviti dan pertandingan bagi menyemai semangat patriotik dikalangan warga sekolah secara kreatif dan menepati SOP norma baru. Antaranya seperti video nyayian lagu patriotik dari murid SMK Bandaraya Kota Kinabalu, gubahan puisi, buku skrap digital, poster hari kemerdekaan dan keceriaan kelas. Semoga semangat cintakan negara sentiasa berada dalam diri warga sekolah dan rakyat Malaysia.

Pengetua sekolah Puan Rohani Ramlee bersama wakil murid dan guru menunjukkan semangat patriotik sempena Hari Malaysia

Sebahagian video nyayian lagu patriotik murid berbakat dari SMK Bandaraya Kota Kinabalu.

Kredit: video rakaman cikgu Junaidi dariĀ  untuk SMK Bandaraya TV.

Please follow and like us: