2 September 2020- Sekolah Kebangsaan Tanjung Aru II bersama-sama sekolah rendah OK9 Tanjung Aru telah mengadakan Lawatan Penanda Aras Program Transformasi Sekolah TS25 bertempat di Sekolah Kebangsaan Api-Api Kota Kinabalu Sabah.  Antara objektif bagi program ini ialah bertujuan untuk meningkatkan lagi pengetahuan pelaksanaan TS25 di kalangan SLT, menimba ilmu melalui perkongsian TS25 dari sekolah-sekolah rintis serta ianya menjadi penanda arasan bagi pelaksanaan TS25 ini.

Guru Besar SK Api-Api Encik Mohd Hafiz Zuraimy bin Damsah telah memberikan taklimat dan perkongsian ilmu yang bermanfaat berkenaan Program TS25 kepada semua tetamu yang hadir.

Seterusnya, semua yang hadir diberi peluang untuk menimba ilmu dan berkongsi idea dengan melakukan pemeriksaan dokumen TS25 yang telah disediakan oleh SK Api-Api  serta melakukan lawatan ringkas di sekitar kawasan sekolah.

Sebelum berakhirnya majlis, Puan Hjh. Saripah bt Hj Ghul Hassan selaku SI Partner PPD Kota Kinabalu telah memberikan sedikit rumusan dan ulasan berkaitan program ini. Program di akhiri dengan penyampaian cenderahati dan jamuan ringkas.

 

Leave a Reply

Proudly powered by Mohd Idremzizan