Hari ini, hari pertama dalam kalendar bagi bulan Julai, guru kelas Encik Binting Bin Abidin bersama dengan guru Unit Bimbingan dan Kaunseling SMK SANZAC Cik Asnimah Binti Asliey dan Encik Lee Su Tat telah membuat kunjungan ke rumah seorang murid Tingkatan 5. Guru kelas murid berkenaan agak risau atas ketidakhadiran murid berkenaan sejak sekolah dibuka pada 24 Jun yang lalu, iaitu hari pertama pembukaan semula sekolah selepas Perintah Kawalan Pergerakan. Semasa kunjungan tersebut guru kelas yang juga merupakan guru subjek Bahasa Melayu murid berkenaan menyampaikan bahan Pengajaran dan Pembelajaran . Syabas dan tahniah diucapkan kepada Encik Binting Abidin, Cik Asnimah binti Aslie, dan Encik Lee Su Tat atas usaha murni ini.

Batik baharu lakaran melati,
Dipakai puteri elok sepadan,
Kasih guru tulus berbakti;
Ilmu diberi tiada sempadan.

#SANZACdiHati