Bengkel PBD Melalui PLC

Unit PLC peringkat sekolah, SK (c) Anglo Chinese Kota Kinabalu telah mengadakan Bengkel PBD Melalui PLC pada hari ini bersamaan 21 Februari 2020. Bengkel yang julung kali diadakan ini telah dihadiri oleh seramai 50 orang guru sekolah ini. Turut hadir bersama dalam bengkel tersebut ialah dua orang pegawai Sisc+ dari PPDKK iaitu Puan Carol Yap dan Puan Yong Pei Na, Guru Besar SJKC St James, Encik Andrew serta guru penolong Kanan Kurikulum beliau. Bengkel yang diadakan selama dua jam itu telah disampaikan oleh Master Trainer PBD/PLC Encik Benny Kong dari IPG Kampus Kent, Tuaran. Atas usaha , sokongan dan bimbingan daripada Ench Benny, pihak sekolah telah melantik beliau sebagai penasihat PBD/PLC peringkat sekolah dan Google Classroom.