SMK SANZAC telah menghantar dua pasukan bola jaring ke Kejohanan Bola Jaring MSSD Kota Kinabalu yang telah dilatih oleh Puan Sofiah Che Saad dan Puan Azmahiyah binti Ab Rahman pada 29 – 31 Januari 2020 di BSA, Kolombong.

Antara pemain SMK SANZAC 15 TKB ialah :

DAYANG NUR SHAFIQAHAZMERAH AIN BINTI JOFRY

DEVYNIA DENYCA DAVID

FATIN ATHIRAH BINTI ABDUL WAFIE

NORSHAHLIZA BINTI IRWAN

NUR FADHILAH UMAYRAH BINTI SELIUS

NUR NURI BINTI SUHARMIN

NURUL AMIRAH NATASYA BINTI MOHD YUSOF

NURUL HASLINDA BINTI BEN

SHAFIQAH NURASYIQIN BINTI SHAMSUL KAMA

SITI AISYAH

WAN ARISYA SOFEA BINTI WAN KAMROL HISHAM

 

Pemain SMK SANZAC 18 TKB ialah :

ARISA SYUHAILAH BINTI ARIFIN

DAYANGKU ZAZZA SITI MARHAMNIE BINTI HAMDAN

FATINNABILAH BINTI NURHUSIN

NOR SAIDATUL NISHA BINTI MOHD ZAKI ANUAR

NUR A’ALIYAH MASITAH BINTI RUDYWAN

NURALIYYAH BINTI MOHD AZRIE

NUR IRDINA KAMILIA BINTI SOPHIAN

NUR SHAHMIRAH BINTI MOHD FADZIL

REBECCA RICHARD

SITI NUR ATIQQAH BINTI MOHAMAD

SUHAILA BINTI BERNADUS

YUSOFHEA BINTI YUS

 

Laporan kejohanan:

Pada hari pertama pemain SMK SANZAC 15 TKB bertemu Kumpulan B iaitu SMK Likas, SM Sains Sabah, SMK Bandaraya, dan SMK Inanam. Manakala pemain 18 TKB juga akan bertemu Kumpulan B iaitu SMK Lok Yuk, SMK Likas, SM All Saint dan SMK Inanam.

Bagi Kategori 15 TKB, pemain SMK SANZAC berjaya mara ke suku akhir dengan memenangi 10-2 lawan SMK Likas,10-4 lawan SMK Bandaraya , dan 7-2 lawan SMK Inanam, dengan menempatkan pemain Bola Jaring SMK SANZAC dikedudukan k-2 dalam Kumpulan B ini iaitu 9 Mata. Manakala kategori 18 TKB, pemain SMK SANZAC menjuarai Kumpulan B kerana berjaya mengalahan pemain dari SMK Likas dengan 7-0, SM All Saint 14-4  dan SMK Inanam 14-4 dengan keseluruhan mata 12.

Pada hari kedua 31 Januari 2020 pemain SMK SANZAC 15 TKB mara ke suku akhir untuk bertemu pemain Maktab Sabah. Pertemuan dengan Maktab Sabah menamatkan pemain SMK SANZAC untuk mara ke peringkat separuh akhir dengan jaringan 10-11. Manakala 18 pemain 18 TKB SMK SANZAC Berjaya mara ke peringkat seterusnya dengan berjaya mengalahkan SM Stella Maris dengan 13-11 dan Berjaya mengalahkan SMP Likas dengan 22-19 untuk melayakkan pemain SMK SANZAC kategori 18TKB ini menduduki tempat ketiga bagi Kejohanan Bola Jaring MSSD Daerah Kota Kinabalu pada tahun ini.

Keputusan Rasmi bagi Kejohanan Bola Jaring MSSKD Kota Kinabalu pada tahun 2020 ialah sekolah rendah tempat Pertama ialah SK Likas, Naib Johan ialah SK Malawa, Ketiga SK Kepayan dan keempat SK Tebobon. Manakala katogori sekolah menengah pula bagi 15 TKB Tempat Pertama dijuari oleh SMK Tebobon, Naib Johan Stella Maris, Ketiga Sains Sabah, dan Keempat Maktab Sabah. Kategori 18 TKB pula Johan ialah SMK Tebobon, Naib Johan ST F. Convent, Ketiga SMK SANZAC dan keempat SMP Likas.

Gambar 2: Barisan Pemain SMK SANZAC 18 TKB bersama pasukan johan dan Naib Johan bergambar bersama dengan Pengetua SM Stella Maris dan pengelola kejohanan dalam Kejohanan Bola Jaring MSSD Kota Kinabalu di BSA, Kelombong pada 31 Januari 2020

Gambar 3: Adik Nur A’aliyah Masitah Rudywan menerima pingat Gangsa daripada Pengetua SM Stella Maris dalam Kejohanan Bola Jaring MSSD Kota Kinabalu di BSA, Kelombong pada 31 Januari 2020

Gambar 4 : Barisan Pemain SMK SANZAC 15 TKB dan 18 TKB bergambar bersama dengan jurilatih dan pengurus pasukan dalam Kejohanan Bola Jaring MSSD Kota Kinabalu di BSA, Kelombong pada 31 Januari 2020

Gambar 5 : Barisan Pemain SMK SANZAC 15 TKB sedang beraksi dalam Kejohanan Bola Jaring MSSD Kota Kinabalu di BSA, Kelombong pada 29 Januari 2020

Perhimpunan sekolah:

Pada hari ini, 3 Febuari 2020, majlis penyampaian hadiah dan sijil telah dijalankan di sekolah semasa perhimpunan rasmi.

TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA PASUKAN BOLA JARING SMK SANZAC KOTA KINABALU!

 

Leave a Reply