”KOLOKIUM AKADEMIK Kali Pertama Tahun 2019” anjuran SMK SANZAC

25 September 2019 – Syabas SMK Sanzac yang julung-julung kalinya menganjurkan Kolokium Akademik kali Pertama. Majlis yang diadakan adalah bertujuan untuk perkongsian ilmu akademik . Setiap pembentang diberikan masa 20 minit. Antara sekolah yang hadir dalam Kolokium akademik ini ialah Smk Inanam, SM Tinggi, SMK Tebobon, SM All Saint dan SMK Agama. Majlis telah dirasmikan oleh Puan Jahiah @ Jalilah Apiang, Pegawai SIP+ PPD KK, wakil kpd Puan Tah Nia Hj. Jeman, Pegawai Pendidikan Daerah KK.

Nama Pembentang :

1. Norlyziah Binti Ali Hussien – “Peningkatan Kompetensi Guru Mata Pelajaran Geografi Menengah Rendah”.
  1. Janimah Suhaimin – “Peningkatan Kompetensi PDPc Guru Sejarah”.
  1. Rusana Abdullah – “Lonjakan Kompetensi Guru Mata Pelajaran Bahasa Melayu”.
  1. Kamsiah Durin – “Peningkatan Kemahiran Guru Mata Pelajaran Matematik”
  1. Quek Lee Sin – “Meningkatkan kemahiran Murid Tingkatan 1 Anggerik Dalam Menambah Dan Menolak Dua Atau Lebih Ungkapan Algebra Melalui Aplikasi “A-Board ”
  2. Suzana Jumat – “Penggunaan Kipas Kronologi Dalam Meningkatkan Penguasaan Fakta Dan Konsep Subjek Sejarah Dalam Kalangan Pelajar Tingkatan Enam SMK SANZAC”.