Pada 21 dan 22 Jun 2019 yang lalu, Unit Asrama SMK SANZAC telah menghantar rombongan lawatan Asrama ke SMK Entabuan, Taman Pertanian Negeri Sabah dan sekitar kawasan Daerah Tenom. Seramai 70 orang murid asrama SMK SANZAC terlibat dalam lawatan ini. Rombongan ini juga diketuai oleh En. Ag Daramat B. Hj Mattiasin, PK HEM SMK SANZAC bersama dengan 6 orang guru SMK SANZAC. Objektif utama lawatan ini adalah untuk memberikan pendedahan kepada murid asrama tentang pengurusan dorm yang bersih, kemas dan ceria serta menambahakan ilmu pengetahuan tentang sejarah penduduk Daerah Tenom.

 

TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA UNIT ASRAMA SMK SANZAC.

Gambar 1 : Sesi bergambar murid dan guru- guru Asrama, SMK SANZAC sebelum bertolak ke Tenom

Gambar 2: Gambar guru dan murid Asrama, SMK SANZAC semasa menyaksikan persembahan Kaum Murut di Pusat Kebudayaan Kaum Murut, Daerah Tenom.

Gambar 3 : Gambar kenangan guru dan murid Asrama SMK SANZAC di Café Kopi Fat Choi, Tenom

Gambar 4 : Gambar kenangan Unit Asrama SMK SANZAC bersama Unit Asrama SMK Entabuan, Tenom semasa Lawatan Pendidikan murid Asrama SMK SANZAC ke Tenom.

Gambar 5: Gambar guru dan murid Asrama, SMK SANZAC semasa menyaksikan persembahan Kaum Murut di Pusat Kebudayaan Kaum Murut, Daerah Tenom.

Gambar 6 : Gambar guru dan murid Asrama, SMK SANZAC semasa menyaksikan persembahan Kaum Murut di Pusat Kebudayaan Kaum Murut, Daerah Tenom.

Gambar 7 : Gambar kenangan murid dan guru Asrama SMK SANZAC di Taman Pertanian Tenom Sabah.

Gambar 8 : Gambar aktiviti menaiki kereta api di sekitar Taman Pertanian Tenom Sabah.

Gambar 9 : Gambar kenangan murid dan guru Asrama SMK SANZAC di Kilang Kopi Yit Foh Tenom.

 

Please follow and like us:

Leave a Reply