Gotong Royong Perdana di SMK Bandaraya Kota Kinabalu Satukan Guru Pelajar dan Ibu Bapa

4 Mei 2019, Sabtu- Program gotong royong perdana kali ke-2 telah dianjurkan oleh unit 3K SMK Bandaraya dalam usaha memastikan persekitaran sekolah bersih dan selamat untuk semua warga sekolah. Program bermula seawal jam 7 pagi dan berakhir sekitar jam 11.30 pagi. Semua guru, ibu bapa dan pelajar yang hadir bersatu menjayakan usaha murni ini dan merupakan sumbangan baik kepada semua warga sekolah yang memperoleh manfaat persekitaran sekolah bersih, selamat dan bebas daripada penyakit seperti pembiakan nyamuk aedis. Tahniah dan syabas kepada semua yang terlibat.

Gandingan kerjasama ibu bapa, guru dan pelajar

Guru bekerjasama dengan pelajar menceriakan lagi kelas

Yang berat sama dipikul, yang ringan sama dijinjing

kerjasama semua memastikan setiap sudut di sekolah dibersihkan