PERKHEMAHAN KADET ST.JOHN AMBULANS MALAYSIA, KAWASAN PANTAI BARAT SELATAN ATAS TAHUN 2019

Tarikh : 19 – 21 April 2019 (Jumaat – Ahad)
Tempat : Padang SMK. Membakut
Guru Penasihat SJAM : Pn. Rosneh Abidin

Ahli SJAM :
1. Nurainnah Binti Ngalijan (5T)
2. Nur Azahrinah Binti Jahaan (5T)
3. Birlmah Binti Biraldi (5A)
4. Nurul Hayati Binti Jamaludin (5B)
5. Nurkhairani Shahrena (5A)
6. Nurshafiana Binti Shamsuddin (5A)
7. Ferninah Binti Kodi (5C)
8. Muhammad Faizzudin (4C)
9. Hanisah Batrisyia Binti Durahman (2B)
10. Rebecca Richard (4T)

Buat julung kali Persatuan SJAM SMK. SANZAC menyertai perkhemahan di luar daerah Kota Kinabalu untuk mendapatkan pengalaman dan ilmu yang berharga bersama-sama kadet SJAM dari sekolah SMK. Membakut, SMK. Membakut 2, SM. Saint Patrick, Membakut dan SMK. Likas. Antara aktiviti yang dilaksanakan ialah ice breaking, mendirikan khemah, taklimat NCO & Lencana Kecekapan, Pertolongan Cemas, gerai ilmu, kawad kaki, merentas halangan, dan malam kebudayaan.

Integrasi antara sekolah mampu melahirkan ahli/kadet SJAM yang sentiasa berkolaborasi dalam setiap aktiviti yang dilakukan. Ilmu yang diperoleh sudah pasti akan dikongsikan kepada ahli-ahli SJAM yang lain di SMK.SANZAC. Kesungguhan ahli SJAM SMK.SANZAC mengikuti perkhemahan ini wajar dibanggakan kerana mereka sanggup membayar sendiri yuran penyertaan dan mengorbankan cuti Good Friday demi pengalaman dan pelbagai bidang ilmu dalam perkhemahan SJAM kali ini.