Naib Johan English Parliamentary Debate Peringkat Daerah KK

Pada 1-2 April 2019 telah berlangsung pertandingan English Parliamentary Debate Peringkat Daerah Kota Kinabalu di SM All Saints Kota Kinabalu. Seramai 5 orang pelajar telah mewakili sekolah iaitu Joseph Alexander Chang, Alyssa Grace Jidon, Dayang Iffa Irdina Mad Salleh (5Mu), Sean Dylan George Suresh (4Mu) dan Keeahn Ethan Teh (3Mu).

Dalam pertandingan English Parliamentary Debate Peringkat Daerah KK, Pasukan Maktab Sabah telah dinobatkan sebagai Naib Johan. Selain daripada itu, Joseph Alexander Chang telah muncul sebagai Best Debater keseluruhan.

Seluruh warga Maktab Sabah mengucapkan tahniah kepada para debater kerana telah sekali lagi mengharumkan nama sekolah di peringkat daerah Kota Kinabalu.