Pemantauan awal tahun sesi persekolahan 2019 ke Sekolah Kebangsaan Kokol dan Kolej Tingkatan Enam. Tahniah kepada sekolah kerana telah bersedia dengan sesi pembelajaran tahun 2019. Aktiviti Pdpc telah berjalan mengikut jadual waktu induk dan kelas tahun 2019 yang telah disediakan oleh pihak sekolah. Guru-guru mengajar menggunakan RPH yang telah disediakan untuk hari pertama persekolahan termasuk untuk murid-murid tahun satu yang diseauaikan PDPC mereka dengan program transisi sekolah.

Dalam program transisi selama 3 minggu murid-murid tahun satu akan dideeahkan dengan persekitaran dan peraturan sekolah yang baru. Dalam masa tiga minggu murid diajar menggunakan tema yang telah dirancang dan disediakan oleh jawatankuasa program transisi sekolah.

Ke Kolej Tingkatan enam, suasana berlainan dari sekolah rendah. Pelajar di kolej ini persediaan dan persekitarannya lebih kepada persekitaran pembelajaran universiti. Aturan kelas dan jadual waktu juga berbeza. Tidak ketinggalan juga pakaian mereka yang berbeza tidak seperti murid-murid sekolah rendah.

 

2 Comments

Leave a Reply