Khoo Sue Ann : Group Partner Honoured As Best Resolution Team, Model United Nation

Tiga orang murid SMJK Shan Tao iaitu Khoo Sue Ann, Micoud Wang dan Abner Rueben Yapp telah mewakili sekolah pada 7-8 Sept 2018, diiringi oleh cikgu Paternus Mujamah ke Program MUN (Model United Nation) Fasa 1 di SMK Limbanak Penampang. Program antarabangsa ini telah dijalankan sejak tahun 2014 lagi. Program ini merupakan suatu program “role-play” dimana pelajar akan berperanan sebagai delegasi sesuatu negara untuk membincangkan isu-isu global yang penying dan sering dibahaskan dalam persidangan PBB. Khoo Sue Ann telah berjaya mendapat ” Group Partner Honoured as Best Resolotion Team”. Fasa 2 bagi program ini akan diadakan pada 22-23 Oktober 2018, di ITCC Penampang bersama pelajar dari Falu Frigymnasium, Sweden. Rombongan sekolah tersebut (National Science Program) terdiri daripada 2 orang guru dan 12 orang murid (17-18 tahun).