ANUGERAH GURU INOVATIF (AGI) KATEGORI KUMPULAN SEMPENA PERAYAAN HARI GURU NEGERI SABAH 2018

Pada bulan November 2017, iaitu pada minggu terakhir sessi persekolahan, kumpulan inovasi guru yang diketuai oleh Pn Olivia Geraldine Lazaroo bersama dua orang ahli kumpulannya; Pn Jackellin Jee Majid dan Pn Stella Gindin telah disenarai-pendekkan untuk pusingan pertama di pertandingan guru inovatif (AGI) 2017/2018.

Pada 9 Januari 2018, Pn Olivia Geraldine Lazaroo telah membentang hasil inovasi kumpulan mereka di Wisma JPNS. Inovasi yang dibentangkan menyentuh kepada aspek membantu murid-murid menguasai teknik penulisan dengan mudah. Tajuk inovasi tersebut ialah ‘Pictogrid’.

Pada 17 April 2018, kami di jemput ke Dewan Masyarakat Ranau untuk menerima hadiah di Majlis Makan Malam ‘Sodop Pisompuruan’. Kami berjaya mendapat tempat ke-3 di peringkat Negeri.

Laporan disediakan oleh,
Pn Olivia Geraldine Lazaroo