SMK SANZAC dianugerahkan “2nd Global Sustainable School Awards”

UNESCO dan Project Education menganugerahkan 2nd Global Sustainable School Awards pada 28 Jun 2018.

Daripada 48 pencalonan sekolah di seluruh dunia, SMK SANZAC telah dianugerahkan Sustainable Development Goal 12 Responsible Consumption and Production. Anugerah ini telah disampaikan oleh John Georgakopoulos, Kementerian Pendidikan dan Hal Ehwal Agama Greece.

Untuk menggalakkan United Nations Sustainable Development Goal 12 Responsible Consumption and Production, sekolah kami mempunyai jaringan dan perkongsian pintar dengan sektor korporat dan komuniti melalui pelbagai aktiviti untuk mengurangkan penjanaan sisa melalui pencegahan, pengurangan, kitar semula dan penggunaan semula.

Tahniah SMK SANZAC di atas penganugerahan ini.

Kenangan bersama Profesor Emeritus Dato ‘Dr. Ibrahim Ahmad Bajunid, Encik John Georgakopoulos (Greece),                                       Dr. DakshayiniKanna (India) dan Cik Sita Shankar (India).

Be the first to comment on "SMK SANZAC dianugerahkan “2nd Global Sustainable School Awards”"