Pada 1 Mac 2018 bersamaan hari Khamis, pihak sekolah SJK(C) Lok Yuk, Likas telah menjemput Encik Mohd Damsa dari Unicliq Sdn. Bhd. untuk memberikan taklimat tentang program Change Management 1BestariNet dari pukul 11 pagi hingga 12 tengah hari. Seramai 73 orang ibu bapa, 20 orang guru dan 298 orang murid-murid telah hadir untuk mendengar taklimat bagi program tersebut.

Sepanjang taklimat tersebut, Encik Mohd Damsa telah memberikan pendedahan tentang pelantar FROG VLE (Virtual Learning Environment) Sekolah. Ini termasuk fungsi FROG VLE, kelebihan FROG VLE serta peranan dan tanggunjawab pelbagai pihak seperti pentadbir sekolah, guru, murid-murid dan ibu bapa. Selepas taklimat tersebut, satu sesi soal jawab telah diadakan untuk memberikan peluang kepada para hadirin untuk mengajukan soalan berkaitan dengan program FROG VLE.

Selepas berakhirnya taklimat, pihak sekolah telah memberikan cenderamata kepada Encik Mohd Damsa sebagai tanda penghargaan.