January 21, 2018

“Wake Up Call PK HEM” menangani isu awal persekolahan

> SK Sri Gaya lokasi “Wake Up Call PK HEM” bagi sesi 2018 telah berlangsung pada 17 Januari 2018. Fokus utama adalah Tatacara Pengagihan Bantuan Awal Persekolahan KPM dan Pematuhan SOP Hal Ehwal Murid telah disampaikan oleh Mohd.Adli Mahali ,Ketua Unit ,Unit Pembangunan Kemanusiaan PPD KK. Dua orang tetamu jemputan iaitu Dr.Aldrina Lawrence berkongsi Penjagaan dan Pemeriksaan Kesihatan dalam kalangan pelajar sekolah serta permulaan bagi rekod eRKM yang akan dilaksanakan mulai tahun 2018 sementara Tatacara Menangani…

Ujian Segak SSMS

Ujian Segak kali pertama tahun 2018 sudah dilaksanakan pada 18 Januari 2018. Segak dalam PAJSK merupakan aktiviti fizikal yang dilakukan oleh atlet murid untuk mengukur kecergasan berdasarkan standard kecergasan fizikal kebangsaan yang ditetapkan. Semua guru dan jurulatih terlibat untuk memastikan semua atlet murid dapat laksanakan ujian ini mengikut aktiviti yang ditetapkan berdasarkan skor standard yang diperakui di peringkat kebangsaan.

5 orang pelajar SK Tobobon wakil Seminar Integriti Pandu Puteri

Sabtu, 20 Januari 2018 – Sk Tobobon telah menghantar 5 orang pelajar dan seorang guru pengiring ke Seminar Integriti anjuran Persatuan Pandu Puteri Malaysia Cawangan Sabah yang telah diadakan di Dewan Pride, Wisma Pandu Puteri, Cawangan Sabah. Ceramah integriti telah disampaikan oleh Syaheddrul R Joddari, Pegawai Integriti, Lembaga Kemajuan Tanah Negeri Sabah.