Highlight Bulan Ini  

 

Info Terkini Unit

【3合1活动】
Sekolah Rendah

Informasi Unit PPD Kota Kinabalu

Ini adalah ruangan infomasi aktiviti, tugasan, pelaporan dan analisa maklumat setiap PPD Kota Kinabalu

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

[SSM SABAH] Selamat Menyambut Ramadan

Posted by on in Sekolah Menengah

Hits: 52
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments

Sambutan Hari Guru dan Hari Pekerja telah diadakan serentak di Dewan Makan SSMS. Tema pakaian sambutan pada tahun ini ialah pakaian etnik Malaysia. Terdapat pelbagai persembahan yang menghiburkan seperti nyanyian, tarian dan lakonan dari atlet murid dan staf SSMS. Majlis bermula dengan bacaan ucapan teks KPPM dan Menteri Pendidikan Malaysia oleh wakil guru. Selepas itu, perjalanan aktiviti diselang seli dengan persembahan dan acara penyampaian hadiah kepada para pemenang sukaneka dan anugerah-anugerah untuk guru. 

Hits: 56
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments

Tahniah dan syabas kepada dua atlet SSMS iaitu Karmentina Nadia Quadra dan Mohd Alif bin Mohd Razi kerana terpilih mewakili Malaysia ke Kejohanan Olahraga Remaja Asia kali kedua (2nd Asian Youth Athleletics Championships) yang berlangsung di Bangkok, Thailand. Ini merupakan platform terbaik untuk atlet-atlet menimba ilmu dan pengalaman kerana ia disertai oleh atlet-atlet yang terbaik dari negara Asia.

Hits: 57
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments

[SSM SABAH] SSMS 0 : 2 NEPAL

Posted by on in Sekolah Menengah

Perlawanan persahabatan antara pasukan bola sepak wanita SSMS dengan pasukan Nepal telah diadakan di padang SSM Sabah. Perlawanan ini berlangsung dalam keadaan cuaca hujan renyai-renyai dan pasukan SSMS tewas dengan keputusan 0:2. Sebelum ini pasukan Nepal seri dengan pasukan kebangsaan wanita negara 1:1 di Stadium Likas pada 22 Mei 2017. 

Hits: 35
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments

Julfaddli Bin Jali, atlet terjun SSM Sabah yang sedang meningkat naik beraksi cemerlang dalam Kejohanan Sport Excel Diving Championship 2017 dengan memperolehi 2 Emas , 1 Perak dan 1 Gangsa. Keputusan keseluruhan pasukan terjun SSM Sabah memungut 3 Emas, 4 Perak dan 2 Gangsa. Pasukan ini dibawah bimbingan jurulatih Coach Khairul Safwan dan disertai oleh 5 atlet terjun.

Hits: 36
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments

 

Pejabat Pendidikan Daerah Kota Kinabalu 

Mempunyai seramai 50 pegawai dan 23 staff sokongan yang bertugas menjalankan tugas mereka.Pejabat Pelajaran Daerah Kota Kinabalu yang terletak di aras 5 bangunan KWSP menempatkan  10 unit yang besar untuk menyelia dan memastikan 82 buah sekolah didaerah Kota Kinabalu berada dalam keadaan cemerlang.

 

 

 

 

Sistem Pengurusan Maklumat

Sistem Pengurusan Sekolah (SPS) mula dilaksanakan di semua sekolah mulai 1 Januari 2015, menerusi Surat Siaran Kementerian Pendidikan Malaysia Bil. 21/2014: Pelaksanaan Sistem Pengurusan Sekolah (SPS) bertarikh 24 Disember 2014. Garis Panduan Pelaksanaan SPS disertakan bersama-sama surat siaran tersebut sebagai panduan umum pelaksanaan SPS pada semua peringkat. 

Sistem Pengurusan Sekolah mempunyai modul :-

Sistem Pengurusan Sekolah : Unit Pengurusan Maklumat & ICT 

Sistem Pengurusan Murid : Unit Pembangunan Kemanusiaan 

Sistem Pengurusan Guru : Unit Pengurusan Sekolah 

Go to top
Portal Diselia Oleh Unit Pengurusan Maklumat & ICT