Informasi Unit PPD Kota Kinabalu

Ini adalah ruangan infomasi aktiviti, tugasan, pelaporan dan analisa maklumat setiap PPD Kota Kinabalu

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

[SSM SABAH] Kem Bakat Hoki Zon Kiulu

Posted by on in Sekolah Menengah

Kem Bakat (Klinik Hoki) SK Malanggang Baru dan jemputan Zon Kiulu telah diadakan pada 4 Oktober 2017 di Padang SMK Tun Fuad Stephens, Kiulu. Seramai 54 orang murid bawah 11 tahun dari SK Malanggang Baru, SK Pukak Tuaran, SK Pekan Kiulu dan SK Tombongan, Tuaran telah menyertai kem ini. Objektif kem ini ialah untuk mengesan bakat permainan Hoki di kalangan murid Zon Kiulu. Dua orang jurulatih dari Sekolah Sukan Malaysia Sabah iaitu En. Hasrul Bin Jideh dan En. Aminuddin B. Ibrahim telah hadir untuk membantu dan menjayakan kem ini.

Hits: 62
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments

Program Perkampungan Kecemerlangan SPM yang melibatkan murid-murid tingkatan lima dari sekolah-sekolah PLCS1 selama tiga hari dua malam telah diadakan di SSM Sabah. Bengkel ini melibatkan lima mata pelajaran iaitu Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sejarah, Sains dan Matematik telah disampaikan oleh guru-guru yang berpengalaman. Majlis penangguhan disempurnakan oleh En. Mohd Adli Bin Mahali yang mewakili Pegawai Pendidikan Daerah Kota Kinabalu. Semoga program ini dapat memberi manfaat yang berguna kepada semua murid untuk menghadapi SPM yang akan menjelang tiba.

Hits: 66
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments

[SSM SABAH] Selamat Menduduki UPSR 2017

Posted by on in Sekolah Menengah

Hits: 80
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments

SSM Sabah berasa bangga kerana dipilih oleh Kaohsiung Municipal Rueisiang High School, Republic of China sebagai destinasi lawatan mereka. Rombongan ini terdiri daripada 3 orang pegawai dan 24 pelajar perempuan yang kesemuanya merupakan pemain bola sepak wanita sekolah tersebut. Antara program yang diadakan ialah sesi teklimat pengenalan SSM Sabah, perlawanan persahabatan bola sepak serta lawatan sekitar Kota Kinabalu. Semoga lawatan ini dapat menjalinkan persahabatan yang erat serta perkongsian meningkatkan kemajuan bola sepak antara dua buah sekolah.

Hits: 98
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments

Hits: 112
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments
Go to top
Portal Diselia Oleh Unit Pengurusan Maklumat & ICT