Dare To Change

Hala Tuju PPD Kota Kinabalu 2018

Kecemerlangan Pentadbiran

Kecemerlangan Akademik

Kecemerlangan Kokurikulum

Kecemerlangan ICT

Kecemerlangan Sekolah

About Us Image

Pejabat Pendidikan Daerah Kota Kinabalu

Pejabat Pendidikan Daerah Kota Kinabalu Mempunyai seramai 41 pegawai dan 24 staff sokongan yang bertugas menjalankan tugas mereka.Pejabat Pelajaran Daerah Kota Kinabalu yang terletak di aras 5 bangunan KWSP di Blok C & D menempatkan 7 unit yang besar untuk menyelia dan memastikan 82 buah sekolah didaerah Kota Kinabalu berada dalam keadaan cemerlang menerusi motto PPD Kota Kinabalu "Dare To Change"

Berita Aktiviti PPD

Program Pemuafakatan Ibubapa Tahun 4 dan 5 anjuran Biro Pembelajaran Tahun 4 dan 5 telah diadakan pada 20 Januari 2018 bertempat di Pavilion SRK Sacred Heart. Di dalam program tersebut Guru Besar SRK Sacred Heart En. Tony Ong Chin Wahh telah membentangkan program yang akan dijalankan sepanjang tahun 2018.

Read more...

Bimbingan dilaksanakan di SKC ANGLO CHINESE pada 17 Januari 2018 untuk guru-guru Tahap 1 yang masih mempunyai Murid Tidak Menguasai (MTM) dalam kelas.

Read more...

Taklimat Power BI untuk Pengurusan Maklumat buat Ketua Sub PLC Maklumat yang dibantu oleh Cikgu Kenneth Guru Data SK (c) Anglo Chinese pada 17 Januari 2018 Di Bilik Manukan, PPD Kota Kinabalu.Taklimat ini nanti akan dikembangkan ke semua Sub PLC dimana PPD Kota Kinabalu akan mula menggunakan POWER BI 100% kepada semua sekolah untuk Pengurusan […]

Read more...

Dari Meja PPD Kota Kinabalu

 
Skip to toolbar